2021 : Hedef 1000 su kuyusu, 600.000 insana ulaşmak !

by admin
3 yıl ago
1045 Views

2021 yılında 1000 adet kuyu açarak 600 bin insana ulaşabiliriz

En Güzel Kampanya sugibi aziz olun.

 

Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal birkaynaktır. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyükölçüde temiz ve yeterli su arzına sahip olmaya bağlıdır. Su kaynaklarının geliştirilmesi ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yapmaktadır. Öteyandan, nüfus ve ekonomik faaliyetler arttıkça birçok ülke hızla su sıkıntısı çeker duruma gelmekte ya da ekonomik gelişmeleri kısıtlanmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası herdüzeyde geliştirilmelidir.

 

  • Yaklaşık 1,2 milyar insan temiz içme suyundan yoksundur.
  • Heryıl yaklaşık 5 milyon insan temiz su ile ilgili hastalıklardan dolayı ölmektedir.
  • 2025 yılında dünya nüfusunun üçtebir şiddetliderecede su sıkıntısı çekecektir.

 

Suyun giderek artan öneminden dolayı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; 1992 yılında Brezilya’nın başkenti  Rio de Janerio’dadüzenlenen, Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda heryıl 22 Marta ayını “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına kararvermiştir.  1995 yılından bu yana Dünya Su Günü heryıl

Farklı birtema vurgusu ile kutlanmaktadır. 2021 yılının temasıise ” Uluslararası Su İşbirliği Yılı” olarak belirlenmiştir. Ayrıca Birleşmiş Milletler 2013 yılını “Dünya Su KullanımYılı” olarak ilanetmiştir.

 

Belcika IHH olarak, suyun önemine binaen ve bu yılın mahiyetine uygun olarak su projeleri kampanyamızı hızlandırmayı kararladık. Bunun için 2021 yılında en az 1000 adet kuyu açarak 600 bin insana temiz su imkanı sunmak istiyoruz.

 

Bütün hayır severlerimizin ve gönüllülerimizin bu hayırlı hizmet konusunda bize yardımcı olacaklarına canı gönülden inanıyoruz.

 

Su projelerine destek olmak için hementıklayınız!